Gemeente Leeuwarden (19 juni 2019)

Datum/Tijd
Date(s) - 19/06/2019
Hele dag

Locatie
Gemeente Leeuwarden (19 juni 2019)


Beschrijving van de organisatie

Met haar ruim 123.000 inwoners is de gemeente Leeuwarden de grootste gemeente en het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. Leeuwarden is de hoofdstad en de ‘huiskamer’ van de provincie met bijna 93.000 inwoners. Daarnaast liggen binnen de gemeente nog eens 35 kernen, die zo samen stad, dorpen en platteland verenigen.

De gemeente Leeuwarden strekt zich uit van vlak achter de Waddendijk ten noorden van Stiens, via de monumentale Leeuwarder binnenstad en het watersportgebied rond Grou, tot het Nationaal Park de Alde Feanen. De stad Leeuwarden is het zenuwcentrum van de Friese kenniseconomie. Hier zijn vele bedrijven, twee hogescholen, verschillende onderzoeksinstituten en een beginnende faculteit met universitair onderwijs gevestigd.

Mede door de ontwikkeling van het WTC-gebied wil Leeuwarden zich als recreatief en economisch hart van de provincie versterken. Met zijn twee officiële talen en zijn vele andere talen en culturen belichaamt de gemeente Leeuwarden ook de volle culturele breedte van Fryslân.

Leeuwarden is een bruisende centrumgemeente die met durf, ambitie en visie wil voortbouwen op de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. Er is veel geïnvesteerd in bereikbaarheid en in een vernieuwd stadshart – onder meer het Wilhelminaplein met een nieuw Fries Museum. Hierin speelde de benoeming van
Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 natuurlijk een belangrijke rol. Heel belangrijk bij het toekennen van deze buitengewoon eervolle titel was het benoemen en uitdragen van het typisch Friese begrip ‘mienskip’: gemeenschap.

Wat biedt de organisatie?

De gemeente Leeuwarden biedt deelnemers van de Week van de Uitwisseling een inspirerende dag door een kijkje te nemen binnen één van de sectoren van de organisatie.

  • Ben je benieuwd wat er achter de schermen gebeurt bij de aanvraag van een paspoort?
  • Hoe de gemeente omgaat met data?
  • Wat zoal speelt binnen de Zuidlanden?
  • Hoe de Buitendienst werkt?
  • Wat de afdeling Communicatie doet?

Tijdens de week van de uitwisseling kun je daar achter komen. In hartje Leeuwarden, in een informele werksfeer. Dit kan op drie verschillende dagen, klik op het event met de juiste dag (zie de lijst).

Meer informatie over de organisatie

https://leeuwarden.nl

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.