Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) – 30 mei (VOL!)

Datum/Tijd
Date(s) - 30/05/2022
Hele dag

Locatie
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)


Wanneer?

Maandag 30 mei, dinsdag 31 mei, woensdag 1 juni en donderdag 2 juni van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Programma

Programma (alle dagen) ‘De route van de vreemdeling’.

Hoe is het om te werken op een aanmeldcentrum van de IND? Door een rondleiding langs de wachtruimte en de hoorkamers; door te praten met medewerkers en het bijwonen van een fictief gehoor en een presentatie over het beslisproces, krijg je hier een indruk van.

(inclusief lunch en mogelijkheid om te netwerken).

Over Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De IND is een open en informele organisatie. Er werken ruim 4500 medewerkers, verdeeld over verschillende kantoren, aanmeldcentra en loketten. Werken bij de IND betekent werken in een boeiende en internationaal georiënteerde omgeving, waar samenwerken en inspelen op snel veranderende omstandigheden centraal staan. Wij werken daarbij nauw samen met het COA, de Politie en de Dienst Terugkeer & Vertrek. Werken bij de IND betekent inhoudelijk interessant en uitdagend werk, een goede werksfeer, een hoge mate van zelfstandigheid en voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Wat doet een medewerker Horen en Beslissen in Ter Apel? Het horen van de asielzoeker en zijn/haar familieleden en juridisch beslissen op asiel- of nareisaanvragen. En een medewerker aanmeldbalie? Het afnemen van aanmeldgehoren, waarin vragen worden gesteld over afkomst en identiteit.

Het aanmeldcentrum Ter Apel is makkelijk bereikbaar vanuit de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

Contactgegevens Week van de Uitwisseling

Korina Kooij | KL.Kooij@ind.nl | 06 – 537 128 64

Reserveringen

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk