Rijkswaterstaat Noord-Nederland (Bedrijfsvoering – HRM) = VOL

Datum/Tijd
Date(s) - 18/06/2019
Hele dag

Locatie
Rijkswaterstaat Noord-Nederland


Beschrijving organisatie

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We willen leven in een land dat beschermd is tegen overstromingen. Een land waar voldoende groen is, voldoende en schoon water en waar we vlot en veilig van A naar B kunnen. Daarvoor zetten de mensen van Rijkswaterstaat zich dagelijks in. Met ruim 200 jaar kennis van de inrichting van ons land weten ze dat dit meer is dan het technisch uitvoeren van projecten aan weg en water. Het gaat ook om de balans tussen al die belangen: economie, milieu, woongenot.

Rijkswaterstaat betrekt daarom burgers bij de inrichting van hun leefomgeving en werkt samen met bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, bedrijven en kennisinstituten. Zo werken we met elkaar aan duurzame oplossingen voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Rijkswaterstaat Noord-Nederland is beheerder van het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. De Waddenzee staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is Natura 2000-gebied. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we aan droge voeten, voldoende en schoon water, vlot en veilig verkeer over weg en water (inclusief de bereikbaarheid van de Waddeneilanden) en betrouwbare en bruikbare informatie in Drenthe, Fryslân en Groningen.

Ons werkgebied bestaat onder andere uit:

  • 472 km weglengte
  • 41 kunstwerken
  • 1072 km beheerde vaarwegen
  • 2949 km2 water

Wat biedt de organisatie?

Rijkswaterstaat biedt het volgende programma aan op 18 juni 2018:

10.00 – 12.15 uur gezamenlijke start, uitleg RWS (directie en medewerkers aan het woord)
12.15 -13.15 uur gezamenlijke lunch en mogelijkheid netwerken
13.15 – 15.30 uur meedraaien bij afdeling/functie naar keuze (zie mogelijkheden)

Het betreft de afdelingen SLU (Samenwerking Landelijke Uitvoering), Bedrijfsvoering – Planning & Control, Bedrijfsvoering – Netwerkmonitoring, Bedrijfsvoering – Managementcyclus, Afdeling Communicatie en Strategie, Bedrijfsvoering – HRM.

Je kunt in gesprek gaan met medewerkers van het cluster HRM. HRM adviseert en ondersteunt het management bij het implementeren en uitvoeren van het HRM-beleid. HRM is sparringpartner van het management om samen te komen tot een optimale inzet en ontwikkeling van medewerkers. De belangrijkste taken van HRM zijn:

  • Adviseren, ondersteunen en ontwikkelen van het management over de integrale HRM-verantwoordelijkheden.
  • Vertalen van RWS-brede kaders naar een invulling voor RWS Noord-Nederland, bijvoorbeeld verandertrajecten en reorganisatieplannen.
  • Adviseren en ondersteunen bij het implementeren van strategische HR-ontwikkelingen.
  • Advisering over organisatie vraagstukken.
  • Geven van input over beleidsontwikkeling op het vlak van HRM.

Max. 2 deelnemers.

Meer informatie over de organisatie

www.rijkswaterstaat.nl

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.